GOSPODA DWORSKA PONOWNIE OTWARTA
Już dziś ponownie otwieramy drzwi do Naszej Gospody. Godziny otwarcia pozostają bez zmian (wtorek- czwartek 12- 21, piątek i sobota 12- 23, niedziela 12- 21, poniedziałek nieczynne) Dodatkowo do Państwa dyspozycji będzie nasz letni ogródek usytuowany od strony parku oraz z tyłu Dworu. Pojawi się kilka nowości w naszym menu. Nadal można korzystać z opcji na wynos. W tym tygodniu również realizujemy dowozy w godzinach 12-15. Rekomendujemy do rezerwacji stolików w tygodniu jak i w weekendy.
Serdecznie zapraszamy !
W trosce o Wasze bezpieczeństwo zgodnie z rozporządzeniem Głównego Inspektoratu Sanitarnego, w restauracji wdrażamy szereg wzmożonych działań ochronnych :
- Obowiązkową dezynfekcję rąk przez klientów przy wejściu na teren lokalu.
- Udostępnienie dozowników z płynem do dezynfekcji rąk dla gości w obszarze sali jadalnej (przy punktach składania zamówień/kasowych) oraz przy wyjściu z toalet.
- Odległość między blatami stolików (od ich brzegów) będzie wynosić min. 2 m
- Przy jednym stoliku może przebywać rodzina lub osoby pozostające we wspólnym gospodarstwie domowym. W innym przypadku przy stoliku powinny siedzieć pojedyncze osoby, chyba, że odległości między nimi wynoszą min 1,5 m i nie siedzą oni naprzeciw siebie.
- Przestrzeganie założenia, że w pomieszczeniu nie może przebywać więcej niż 1 osoba na 4m2.Ustalonym limitem Gości przebywających jednocześnie w naszej restauracji jest liczba 16.( 8 osób w jednej sali i 8 osób w drugiej)
- Po wejściu do restauracji należy zaczekać na obsługę, która wskaże konkretne miejsce i zaprowadzi do stolika
- Noszenie osłon ust i nosa oraz rękawiczek .W przypadku gości lokalu gastronomicznego zajmujących miejsca siedzące i w trakcie konsumpcji nie jest wymagane.
- Każdorazową dezynfekcję stolika po zakończeniu obsługi gości lokalu gastronomicznego przy danym stoliku.
- Dezynfekcję powierzchni wspólnych, z którymi stykają się klienci (z wyłączeniem podłogi)
- Wywieszone w toalecie zostały instrukcje dotyczące: mycia rąk, dezynfekcji rąk, zdejmowania i zakładania rękawiczek, zdejmowania i zakładania maseczki.
- Usunięcie dodatków (np. cukier, jednorazowe sztućce, wazoniki, serwetniki) z obszaru sali jadalnej i wydawanie bezpośrednio do zamówienia przez obsługę